Wat is Vreetzaam niet

Iedere week hebben wij een vers menu met heerlijke whole foods plant based gerechten voor je klaarstaan. Wat WFPB precies inhoud leggen we hieronder in meer detail uit, maar het komt neer op plantaardig eten met de grootste gezondheidswinst. Je hebt tot en met elke donderdagavond, 11:59 om te bestellen, de dinsdag daarop krijg je je maaltijdbox binnen. Deze wordt bezorgd via de food service van PostNL. Zij zorgen ervoor dat jouw box gekoeld en wel je voordeur bereikt.

Bestel, kook, vreet, geniet!

In de box vind je 3 recepten voor het aantal personen dat jij wilt met de bijbehorende ingrediënten. Zelfs de benodigde kruiden - de meeste andere maaltijdboxen bieden dat niet! 

 

Wij geloven in het geven van opties. Daarom kun je bij ons ervoor kiezen om een maaltijdbox los te kopen, of een abonnement te nemen. In beide gevallen hoef je lekker niet meer na te denken over wat je van dinsdag tot en met donderdag eet!

Eenmalig de box proberen, no strings attached? Dat kan! In deze Vreetzame maaltijdbox vind je 3 gerechten met 3 recepten, plus alle benodigde ingrediënten natuurlijk: inclusief de kruiden! Vond je het lekker? Neem er nog één! Of overweeg een abonnement op de Vreetzame maaltijdboxen.

Kies je voor het abonnement? Dan krijg je elke dinsdag van de week een Vreetzame box thuisgestuurd. Wil je een weekje overslaan of je abonnement tijdelijk pauzeren? Dat kan - want wij zijn lekker flexibel! Neem contact op met onze klantenservice, en wij maken het gelijk voor je in orde. Natuurlijk betaal je altijd alleen maar voor de boxen die je ontvangt; dat is wel zo eerlijk.

Maar wat is Whole Foods Plant Based precies?

Onze gerechten zijn gebaseerd op het Whole Foods Plant Based dieet. Dat betekent op zo’n manier plantaardig (vegan) eten, dat alles wat je eet gezondheidsbevorderend is.

Hoe verschilt het van ‘normaal’ vegan eten? Bij ons krijg je geen witte rijst, dat ontdaan is van vliesje dat het nou juist gezond maakt. In plaats daarvan krijg je altijd de volkoren (whole) versie van het gerecht. Bij ons krijg je geen nepkaas, gemaakt van voornamelijk olie, zout, en bindmiddel. In plaats daarvan kiezen we bijvoorbeeld voor edelgist, gemixt met wat balsamico-azijn om het dat funky-achtige smaakje van kaas mee te geven. Enzovoorts.

Zout en suiker naar smaak, geen olie

Wij proberen zoveel mogelijk zonder zout en suiker te koken. Echter kan een snufje zout of suiker het verschil betekenen tussen “Dit smaakt ‘mwah’” en “Wauw! Dit is echt lekker!”.  Ook kan het ervoor zorgen dat je daardoor méér groenten eet dan dat je zou doen zónder dat beetje zout en suiker. Vandaar dat we het niet compleet afzweren, maar, waar we dat nodig vinden, in kleine hoeveelheden toevoegen. Olie is voor ons wel een no-go. Waarom? Dat kun je lezen in onze blog!